Hovězí na divoko
Suroviny
750 g hovězího masa (zadní, falešná svíčková)
60 g anglické slaniny
2 větší cibule
1 mrkev
½ celeru
sůl
mletý pepř
1 lžička kremžské hořčice
2 bobkové listy
2 kuličky jalovce
1 lžíce zavařeniny (rybízové, brusinkové)
100 ml červeného vína
8 lžic zakysané smetany
olej
1 lžíce hladké mouky
Postup
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší plátky a naklepeme. Očistíme mrkev a celer a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a také jemně pokrájíme. V kastrolu rozehřejeme olej, zpěníme na něm polovinu nakrájené cibule, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opečeme. Vložíme plátky masa a necháme po obou stranách zatáhnout. Osolíme, opepříme a dusíme tak dlouho, až se šťáva z masa vydusí. Potom zaprášíme moukou, necháme ji zasmahnout a za stálého míchání podlijeme vodou. Přidáme jemně nakrájenou druhou polovinu cibule a zeleninu, hořčici, bobkový list, jalovec a zavařeninu a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.
Do hotové šťávy vmícháme víno a smetanu, společně vše prohřejeme, ale už nevaříme.
Na talíři maso přelijeme omáčkou, ozdobíme plátkem citrónu a podáváme s houskovými knedlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4 462x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hovězí na divoko
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!