Hovězí na divoko

Suroviny

750 g hovězího masa (zadní, falešná svíčková)
60 g anglické slaniny
2 větší cibule
1 mrkev
½ celeru
sůl
mletý pepř
1 lžička kremžské hořčice
2 bobkové listy
2 kuličky jalovce
1 lžíce zavařeniny (rybízové, brusinkové)
100 ml červeného vína
8 lžic zakysané smetany
olej
1 lžíce hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší plátky a naklepeme. Očistíme mrkev a celer a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a také jemně pokrájíme. V kastrolu rozehřejeme olej, zpěníme na něm polovinu nakrájené cibule, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opečeme. Vložíme plátky masa a necháme po obou stranách zatáhnout. Osolíme, opepříme a dusíme tak dlouho, až se šťáva z masa vydusí. Potom zaprášíme moukou, necháme ji zasmahnout a za stálého míchání podlijeme vodou. Přidáme jemně nakrájenou druhou polovinu cibule a zeleninu, hořčici, bobkový list, jalovec a zavařeninu a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.
Do hotové šťávy vmícháme víno a smetanu, společně vše prohřejeme, ale už nevaříme.
Na talíři maso přelijeme omáčkou, ozdobíme plátkem citrónu a podáváme s houskovými knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 462x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 1) 9,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí na divoko


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist