Kadeřavá játra

Suroviny

300 g drůbežích jater
3 ks mladé mrkve
8 listů kadeřávku
olej
sůl
mletý pepř
zakysaná smetana
pórek

recept nemá fotografii

Postup

Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké hranolky. Listy kadeřávků dobře opláchneme, vyřízneme z nich řapíky a nakrájíme je na širší proužky. Potom je spaříme horkou vodou.Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. Játra očistíme, opláchneme a případně pokrájíme (měly by zůstat větší kousky). Na pánvi rozpálíme trochu oleje a nejdříve na něm opečeme hranolky z mrkve. Potom přidáme na pánev játra a necháme je zatáhnout - změní barvu. nakonec přidáme spařené proužky kadeřávku a pórek. Osolíme, opepříme, promícháme a chvíli společně opékáme.
Před podáváním ozdobíme každou porci lžící zakysané smetany. Přílohu zvolíme dle chuti - rýži, brambory, chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 319x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kadeřavá játra


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist