Provensálská pečeně
Suroviny
1 kg plecka (bez kosti) nebo kýty
750 g brambor
2 červené papriky
1 lžíce másla
3 lžíce olivového oleje
sůl
hrubě mletý pepř
1 lžička pálivé papriky
½ lžičky provensálského koření
1 snítka estragonu
5 stroužků česneku
8 zelených a 8 černých oliv
250 ml vývaru
Postup
Maso omyjeme, osušíme a osolíme. Ostrým nožem na něm vykrájíme mřížku, aby se koření dostalo dobře pod povrch masa. V kastrolku rozpustíme máslo, smícháme ho s olivovým olejem a kořením a touto směsí potřeme maso, které vložíme do pekáče. Přidáme oloupané, na čtvrtky nakrájené syrové brambory, na větší kousky pokrájené papriky, oloupané celé stroužky česneku, obojí olivy a na kousky natrhaný estragon (můžeme použít i sušený). Vše pokapeme zbytkem tuku s kořením, přikryjeme a vložíme do trouby. Asi po 15ti minutách začneme podle potřeby podlévat vývarem. Celková doba pečení je asi 90 minut. Podáváme plátky masa obložené bramborem a paprikou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 272x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Provensálská pečeně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!