Jidáše
Suroviny
500 g polohrubé mouky
100 g másla
70 g cukru
2 žloutky
30 g droždí
250 ml mléka
1 vejce na potření
sůl
med a máslo na potření
papír na pečení
Postup
Z droždí, trošky vlažného mléka a trošky cukru necháme vzejít kvásek. Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přidáme špetku soli, mouku, kvásek, zbytek mléka a zaděláme tužší těsto. Necháme ho přikryté čistou utěrkou vykynout na teplém místě. Pak ho rozkrájíme na stejné kousky a z nich vyváníme dlouhé proužky (20-25 cm silné jako malíček), která stáčíme do spirály. Ty pak klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvilku kynout. Pak je pečeme v dobře vyhřáté troubě (190°C) asi 15 minut. Ještě horké upečené jidáše mažeme máslem a medem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 860x
Komentáře receptu Jidáše
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!