Třešňová bublanina II
Suroviny
5 vajec
100 g tuku (Hera)
250 g moučkového cukru
špetka soli
2 lžíce smetany (mléka)
250 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
500 g třešní
Postup
Změklý tuk utřeme se žloutky a moučkovým cukrem do pěny, přidáme smetanu, citrónovou kůru, sůl, mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonce tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou. Poklademe třešněmi a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Před podáváním pocukrujeme.
Poznámky:
Tato bublanina je na celý velký plech, nejlepší je první den po upečení. Místo třešní můžeme samozřejmě použít jiné vhodné drobnější ovoce (višně, rybíz, borůvky), ale i broskve nakrájené na plátky nebo pokrájené meruňky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 846x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Třešňová bublanina II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!