Grilovaný pstruh s bramborem v balíčku
Suroviny
4 pstruzi
8 nových brambor
máslo
sůl
citrón
2 lžičky grilovacího koření
1 lžíce sekané bazalky
(alobal)
Postup
Pstruhy očistíme, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme grilovacím kořením. Do břišní dutiny vložíme kousek másla a zasypeme bazalkou. Pstruha položíme na dostatečně velký pruh alobalu, obložíme ho plátky nakrájených brambor a ještě jednou posolíme a posypeme grilovacím kořením. Přidáme kousek másla, alobal důkladně uzavřeme a grilujeme 15 až 20 minut.
Poznámka: Výhodou je, že je současně hotová i příloha. Ideální na chatu či chalupu, od grilování nemusíte odbíhat ke sporáku.
Poznámka: Fotografie je z přípravy balíčku - pstruh je okořeněný v břišní dutině, jsou přiložené brambory posypané nakrájenou bazalkou. Stačí grilovat 30 minut, balíček není nutné obracet. Lze ho celý přenést na talíř a uprostřed opatrně rozříznout, aby odešla pára. Pstruh má v této úpravě trochu nezvyklou, ale velmi lahodnou chuť. Fotografie hotového jídla bohužel nevznikla.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 303x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Grilovaný pstruh s bramborem v balíčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!