Vídeňská bábovka

Suroviny

3 vejce
140 g tuku (másla)
50 ml vlažného mléka
140 g moučkového cukru
1/2 vanilkového cukru
1/2 prášku do pečiva
180 g polohrubé mouky
hrst nasekaných oříšků
lžička citrónové kůry (čerstvé)
hrst rozinek

recept nemá fotografii

Postup

Tuk necháme změknout a utřeme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Postupně přimícháme žloutky, vlahé mléko, citrónovou kůru, ořechy, propláchnuté rozinky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme do bábovkové formy vytřené tukem a vysypané hrubou moukou. Vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů C a pomalu pečeme.
Upečenou bábovku vyklopíme a poprášíme moučkovým cukrem.
Poznámka:
Je to menší bábovka, takže se hodí pro situace, kdy potřebujeme upéct jen něco sladkého k odpolední kávě či sváteční snídani. Pro větší rodinu je lepší upéct spíše dvě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 969x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vídeňská bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist