Jáhlová polévka
Suroviny
40 g jáhel
20 g oleje (tuku)
5 g sušených hub
60 g kořenové zeleniny
sůl
Postup
Jáhly spaříme horkou vodou a poté důkladně propláchneme – je třeba je zbavit nahořklé chuti. Poté je opečeme na oleji, zalijeme horkou vodou a dáme stranou. Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat.
Očištěnou a hrubě nastrouhanou zeleninu uvaříme ve vodě do měkka, poté přidáme uvařené jáhly a spařené sušené houby. Osolíme a společně ještě chvíli povaříme. Ozdobíme zelenou natí.
Poznámky: I když v původním receptu se jáhly opékají na oleji, nějak jsem se zamyslela a uvařila je ve vodě. Zcedila a pak přidala do zeleninové polévky. Je třeba počítat s tím, že dost zvětší svůj objem, takže do polévky pro 4 osoby stačí asi 4 lžíce jáhel, i tak je docela hustá. Pokud máte čerstvý libeček, přidejte jej. Do této polévky se velmi hodí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 836x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jáhlová polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!