Hlávkový salát (pro začínající kuchařky)
Suroviny
1 hlávkový salát
ocet
sůl
mletý pepř
cukr krupice
Postup
Hlávkový salát rozdělíme na jednotlivé listy - porušené nebo oschlé listy vyhodíme. Do dřezu nebo do velké mísy si napustíme odraženou vodu a listy salátu do ní ponoříme. Lehce rukou promícháme necháme asi 3 minuty odstát. Nečistoty - zejména zrnka písku klesnou ke dnu. Potom listy salátu vyjmeme a necháme okapat nejlépe na mřížce nebo ve velkém sítu. Pokud salát není ještě úplně čistý, celou proceduru ještě jednou opakujeme.
Okapané listy salátu natrháme na kousky a dáme do salátové misky. Asi do 200 ml vody přidáme 3 lžíce octa, rovnou lžičku soli a rovnou lžičku cukru. Promícháme a necháme rozpustit. Nakonec přidáme trochu mletého pepře - asi 1/4 kávové lžičky. Promícháme a nálevem zalijeme připravený hlávkový salát těsně před podáváním.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 095x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hlávkový salát (pro začínající kuchařky)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!