Kapr Kotányi
Suroviny
½ kapra (4 porce)
1 citrón
sůl
olej
máslo
koření Ryby Kotányi
Postup
Kapra očistíme, opáchneme, osušíme a rozporcujeme. Můžeme použít i mražené půlky kapra– dostanou je běžně v supermarketech. Potom maso rozmrazíme a odsajeme přebytečnou vodu. Každou porci masa dobře osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kořením – na 4 porce použijeme asi dvě rovné čajové lžičky koření. Takto připraveného kapra necháme asi 1 hodinu odležet v chladnu.
Na dno zapékací misky vložíme plátky másla, na to naskládáme kapří porce. Misku přikryjeme poklicí nebo utěstníme alobalem a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme asi 40 minut – většinou není třeba podlévat.
Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší posypanou kousky nasekaného pórku. Na maso položíme plátek citrónu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 312x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapr Kotányi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!