Drůbeží játra s brokolicí
Suroviny
500 g drůbežích jater
1 cibule
1 brokolice
1 kelímek sladké smetany
sůl
mletý pepř
1 lžička škrobové moučky
trochu oleje
2 lžíce mandlových lupínků
Postup
Drůbeží játra očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na malém množství oleje, rychle přidáme nakrájená játra a jakmile změní barvu, zalijeme vše asi 100 ml vody nebo vývaru. Mírně opepříme, zakryjeme pokličkou a dusíme.
Brokolici rozdělíme na růžičky a orestujeme také na malém množství oleje (nebo ji uvaříme v páře tak, aby zůstala pevná). Když jsou játra měkká, zalijeme je smetanou, do které jsme zamíchali lžičku škrobové moučky a trochu soli. Přidáme tepelně upravenou brokolici, promícháme a společně necháme chvíli prohřát. Na talíři posypeme mandlovými lupínky. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Recept nebyl ještě vyzkoušen, pouze jsem jej ochutnala v době mé letošní jarní dovolené.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 848x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Drůbeží játra s brokolicí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!