Drůbeží játra s brokolicí

Suroviny

500 g drůbežích jater
1 cibule
1 brokolice
1 kelímek sladké smetany
sůl
mletý pepř
1 lžička škrobové moučky
trochu oleje
2 lžíce mandlových lupínků

recept nemá fotografii

Postup

Drůbeží játra očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na malém množství oleje, rychle přidáme nakrájená játra a jakmile změní barvu, zalijeme vše asi 100 ml vody nebo vývaru. Mírně opepříme, zakryjeme pokličkou a dusíme.
Brokolici rozdělíme na růžičky a orestujeme také na malém množství oleje (nebo ji uvaříme v páře tak, aby zůstala pevná). Když jsou játra měkká, zalijeme je smetanou, do které jsme zamíchali lžičku škrobové moučky a trochu soli. Přidáme tepelně upravenou brokolici, promícháme a společně necháme chvíli prohřát. Na talíři posypeme mandlovými lupínky. Podáváme s rýží.

Poznámka:
Recept nebyl ještě vyzkoušen, pouze jsem jej ochutnala v době mé letošní jarní dovolené.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 848x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Drůbeží játra s brokolicí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist