Můj houskový knedlík vařený v páře

Suroviny

½ kg polohrubé mouky
špetka soli
1 vejce
asi 250ml vlahého mléka
½ sáčku suchých kvasnic
2 rohlíky

recept nemá fotografii

Postup


Do mouky se přidáme kvasnice, sůl, vejce a přilijeme vlahé mléko. Vypracujeme těsto (můžeme dělat v hnětači). Pak přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a necháme vykynout na teplém místě (dávám ho do polštářku, vykyne za hodinku). Z těsta vytvarujeme šišky a opět je necháme vykynout.
Do většího kastrolu dáme asi 3 cm vody, položíme na něj plátno, ovážeme nití, přiklopíme dalším hrnkem a dám vařit. Když se voda vaří, položíme na plátno dvě šišky knedlíků, přikryjeme hrncem a vaříme podle velikosti 30 - 35 minut. První knedlík rozkrojíme v prostědku, abychom viděli, jestli je hotový, sejmeme druhý a nechám 10 minut vypářit. Tento knedlík nejde nakrájet na kráječi, musíme ho krájet ručně ostrým nožem a pokaždé namočit do vody. Je moc nadýchaný, někdo tento typ knedlíků nemá rád.
Z tohoto množství mouky jsou 4 malé šišky nebo 3 větší. Je třeba se řídit velikostí kastrolu, který máme k dispozici. Takto vařené v páře dělám i blbouny (ovocné), a ty jsou hotové za 10 minut. Jsou nadýchané a moc dobré. Recept mám už léta od své švagrové, která pochází ze Slovenska. Ona ty rohlíky nejdříve osmaži na oleji, ale to už já nedělám.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 507x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Můj houskový knedlík vařený v páře


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist