Výborný krémeš
Suroviny
400 g listového těsta (1 balení)
l.krém:
800 ml mléka
2 žloutky
2 vanilkové pudinky
3 vrchovaté lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 - 3 lžíce hladké mouky
1 Hera
pár kapek rumu - nemusí být
2.krém:
2 x smetana ke šlehání ( 200ml)
1 sáček ztuhovače do šlehačky
Postup
Nejdříve si uděláme 1.krém.
Do hrnce nalijeme 800 ml mléka, do něho dáme pudinky, cukr, vanilkový cukr, žloutky a hladkou mouku, ušleháme šlehačem a za stálého míchání dáme vařit. Po uvaření vznikne hodně hustá kaše. Necháme vychladnout a pak postupně po lžících zašleháváme do Hery. Na konec přidáme trochu rumu.
Listové těsto rozválíme na velký plech a dáme péct. Trvá to chvilku, troubu musíme hlídat. Po upečení necháme vychladnout pak natřeme krémem č.l.
Šlehačky vyšleháme spolu se ztuhovačem do tuha a naneseme na pudinkový krém.
Na závěr posypeme grankem nebo polijeme čokoládovou polevou.
Dáme do ledničky ztuhnout nejlépe přes noc.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 669x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Výborný krémeš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!