Tuňákový salát s cizrnou

Suroviny

1 konzerva sterilované cizrny
1 konzerva tuňáka (kousky)
rajčata (i cherry)
ředkvičky
červená cibule
různé druhy listových salátů
citrón
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
čerstvá bazalka

recept nemá fotografii

Postup

V misce smícháme dvě lžíce olivového oleje, dvě lžíce citrónové šťávy, sůl a čerstvě mletý pepř. Přidáme nakrájená rajčata, cizrnu, pokrájené ředkvičky a červenou cibuli a samozřejmě kousky tuňáka. Promícháme a uložíme na chvíli do ledničky.
Zatím si omyjeme listové saláty, necháme je okapat a listy rozložíme na dno talířů nebo salátových misek. Na to navršíme vychlazenou směs a vše posypeme nasekanou čerstvou bazalkou.
Podáváme s pečivem.
Poznámky:
Máte chuť na dobrý salát v předjaří a chybí vám některá ze surovin Nezoufejte a nahrazujte. Čerstvou bazalku můžete nahradit mraženou, směs listových salátů třeba natrhanými kousky ledového salátu. Červenou cibuli nahradíte bílou. Jen ty dvě konzervy ničím nenahrazujte. Sterilovanou cizrnu koupíte v každém větším obchodě, stačí trochu hledat....

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 596x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tuňákový salát s cizrnou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist