Svíčková na červeném víně
Suroviny
1 pórek
2 karotky
100 g celeru
1 cibule
4 plátky svíčkové po 150 g
sůl
mletý černý pepř
mletá červená paprika
5 - 6 lžic oleje
1 lžička hladké mouky
125 ml masového vývaru (instant) nebo vody
půl skleničky červeného vína
Postup
Pórek nakrájíme na nudličky a necháme okapat na sítu. Karotku oloupeme a nakrájíme na hranolky. Celer oloupeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli očistíme a nakrájíme na osminky. Svíčkovou opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Na pánvi ohřejeme 2 lžíce oleje, přidáme zeleninu a podusíme. Zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme vývarem, který jsme připravili podle návodu na obalu. Podle potřeby osolíme, opepříme, přikryjeme a dusíme 15 minut. Mezitím na druhé pánvi rozpálíme zbylý olej, řízky na něm z každé strany osmažíme. Vypečený tuk rozředíme červeným vínem a spolu s masem ho přidáme k zelenině.
Doporučujeme podávat s vařenými brambory omaštěnými máslem a posypané petrželovou natí, zapíjet červeným vínem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 799x
Komentáře receptu Svíčková na červeném víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!