Srnčí hřbet s broskemi a ořechy
Suroviny
Těsto:
5 vajec
100 g moučkového cukru
120 g mletých ořechů
1 lžíce kakaa
Náplň:
100 g másla
100 g mletých ořechů
100 g moučkového cukru
100 ml mléka
300 g kompotovaných broskví
meruňkový džem
Poleva:
100 g čokolády
100 g másla
Postup
Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme mleté ořechy, kakao a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Formu na srnčí hřbet vytřeme pečlivě tukem, vysypeme hrubou moukou a připravené těsto do ní nalijeme. Rozetřeme rovnoměrně až ke krajům a formu vložíme do mírně vyhřáté trouby a upečeme.
Po chvíli upečený hřbet vyklopíme opatrně na mřížku a necháme vychladnout. Zatím si připravíme ořechovou náplň. Mleté ořechy spaříme horkým mlékem, promícháme a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a potom do něj po částech vmícháme ořechovou hmotu. Broskve vyjmeme z nálevu a necháme odkapat. Korpus rozřízneme podélně, spodní část potřeme meruňkovým džemem a poklademe na kousky pokrájenými kompotovanými broskvemi. Řeznou plochu vrchní části potřeme rovnoměrně ořechovou hmotou a obě části spojíme (a přitiskneme). Srnčí hřbet polijeme čokoládovou polevou (máslo rozpustíme, přidáme nalámanou čokoládu a rozmícháme do hladka).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 269x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Srnčí hřbet s broskemi a ořechy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!