Vepřové plátky po maďarsku

Suroviny

4-5 plátků z vepřové kýty
1 cibule
1 zelená paprika
kelímek zakysané smetany
3 lžíce oleje (sádla)
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce kečupu
1 lžička sladké papriky
sůl
200 ml vývaru

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové plátky na okrajích na několika místech nakrojíme, opláchneme a osušíme. Osolíme a na rozpáleném oleji rychle opečeme z obou stran. Vyjmeme z nádoby a zbylém tuku orestujeme nakrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přidáme mouku, promícháme a orestujeme společně. K tomu přidáme lžičku červené papriky, kečup (nebo rajský protlak), mírně zalijeme vývarem a promícháme. Vrátíme zpět maso, podle potřeby ještě trochu podlijeme, zmírníme příkon tepla a maso dusíme pod pokličkou.
Když je měkké, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a vmícháme zakysanou smetanu. Necháme společně jen prohřát a odstavíme. Podle potřeby přisolíme.
Podáváme s rýží, knedlíky, těstovinami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 547x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové plátky po maďarsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist