Vepřové plátky po maďarsku
Suroviny
4-5 plátků z vepřové kýty
1 cibule
1 zelená paprika
kelímek zakysané smetany
3 lžíce oleje (sádla)
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce kečupu
1 lžička sladké papriky
sůl
200 ml vývaru
Postup
Vepřové plátky na okrajích na několika místech nakrojíme, opláchneme a osušíme. Osolíme a na rozpáleném oleji rychle opečeme z obou stran. Vyjmeme z nádoby a zbylém tuku orestujeme nakrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přidáme mouku, promícháme a orestujeme společně. K tomu přidáme lžičku červené papriky, kečup (nebo rajský protlak), mírně zalijeme vývarem a promícháme. Vrátíme zpět maso, podle potřeby ještě trochu podlijeme, zmírníme příkon tepla a maso dusíme pod pokličkou.
Když je měkké, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a vmícháme zakysanou smetanu. Necháme společně jen prohřát a odstavíme. Podle potřeby přisolíme.
Podáváme s rýží, knedlíky, těstovinami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 547x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové plátky po maďarsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!