Kuře ve smetanové omáčce se žampiony
Suroviny
4 kuřecí prsa
1 cibule
2 stroužky česneku
250 g žampionů (malých)
1 zakysaná smetana
100 ml kuřecího vývaru
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžičky citrónové šťávy
zelená petrželka
čerstvý tymián
čerstvé oregano
olej
sůl
Postup
Kuřecí řízky rozkrojíme na poloviny a lehce nožem naklepeme. Cibuli nakrájíme na proužky, česnek prolisujeme. Žampionům očistíme hlavičky (vlkým hadříkem) a rozkrojíme je na půlky nebo čtvrtky (podle toho, jak jsou velké). Všechny bylinky propláchneme, necháme okapat a nasekáme. Pokud nemáme čerstvé oregano, můžeme použít sušené či zmražené.
Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm opečeme po obou stranách. Vyjmeme, ale udržujeme v teple. Do pánve přidáme cibuli a česnek a mícháme, až cibule zesklovatí (asi 2 minuty). Potom přidáme žampiony a opečeme, opět za stálého míchání. Zakysanou smetanu promícháme s vývarem, hořčicí, citrónovou šťávou a bylinkami a za stálého míchání přilijeme na pánev. Vše ještě asi 3 minuty dusíme. Nakonec přidáme maso, které jsme měli stranou a společně krátce prohřejeme.
Podáváme s těstovinami – vhodné jsou třeba dlouhé ploché nudle.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 171x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře ve smetanové omáčce se žampiony
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!