Kuře ve smetanové omáčce se žampiony

Suroviny

4 kuřecí prsa
1 cibule
2 stroužky česneku
250 g žampionů (malých)
1 zakysaná smetana
100 ml kuřecího vývaru
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžičky citrónové šťávy
zelená petrželka
čerstvý tymián
čerstvé oregano
olej
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí řízky rozkrojíme na poloviny a lehce nožem naklepeme. Cibuli nakrájíme na proužky, česnek prolisujeme. Žampionům očistíme hlavičky (vlkým hadříkem) a rozkrojíme je na půlky nebo čtvrtky (podle toho, jak jsou velké). Všechny bylinky propláchneme, necháme okapat a nasekáme. Pokud nemáme čerstvé oregano, můžeme použít sušené či zmražené.
Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm opečeme po obou stranách. Vyjmeme, ale udržujeme v teple. Do pánve přidáme cibuli a česnek a mícháme, až cibule zesklovatí (asi 2 minuty). Potom přidáme žampiony a opečeme, opět za stálého míchání. Zakysanou smetanu promícháme s vývarem, hořčicí, citrónovou šťávou a bylinkami a za stálého míchání přilijeme na pánev. Vše ještě asi 3 minuty dusíme. Nakonec přidáme maso, které jsme měli stranou a společně krátce prohřejeme.
Podáváme s těstovinami – vhodné jsou třeba dlouhé ploché nudle.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 171x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře ve smetanové omáčce se žampiony


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist