Zapékané masíčko se sýry
Suroviny
750g vepřového masa
1 větší pórek
1 Hermelín
100 g tvrdého sýra (cihla)
1 zakysaná smetana
šálek mléka
sůl
pepř
olej
Postup
Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky jako na guláš, podle druhu a kvality masa. Poklademe na olej do zapékací mísy nebo pekáčku, osolíme, popepříme, přidáme na kolečka nakrájený pórek, na kousky nakrájený Hermelín. Zakysanou smetanu zředíme mlékem a zamícháme nahrubo nastrouhanou cihlu, potřeme na maso. Přikryjeme alobalem a dáme péct. Když je maso skoro měkké, odstraníme alobal a necháme pěkně opéct.
Podáváme s brambory a kdo chce tak i s tatarskou omáčkou .
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 749x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapékané masíčko se sýry
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!