Kuře po švýcarsku
Suroviny
1 kuře
150 g šunky
150 g eidamu
2 vejce
sůl
bílý pepř
250 ml smetany ke šlehání
lžička mleté papriky
2 lžíce plnotučné hořčice
100 g másla
Postup
Kuře opláchneme, osušíme a rozdělíme na menší porce. Vejce osolíme, opepříme a rozšleháme. Porce kuřete ve vejcích namočíme a ihned prudce osmažíme na másle. Předáme do zapékací misky a na másle osmažíme i zbylá vejce, která přidáme ke kuřeti. Na každý kousek masa položíme plátek šunky a na to plátek sýra, vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu mleté papriky, sůl, hořčici.
V troubě upečeme do červena, podáváme s bramborem.
Poznámka:Na obrázku je trochu jiná verze - bez vajec. Místo toho jsem přidala lžíci na malé kostičky nakrájeného suchého salámu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 694x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře po švýcarsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!