Srnčí na víně
Suroviny
750 g srnčí kýty nebo plece
150 g slaniny
50 g másla
špetka drceného jalovce
2 lžíce oleje
2 cibule
300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer,petržel)
1 lžíce octa
1 citrón
2 lžičky koření na divočinu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
¼ l červeného vína (frankovka, vavřinec)
1 lžíce švestkových povidel
brusinkový kompot
Postup
Maso pečlivě odblaníme a protkneme hranolky uzené slaniny. Posypeme ho drceným jalovce, polijeme rozpuštěným máslem a necháme alespoň den v chladnu odležet.
Druhý den maso osolíme a prudce opečeme na oleji ze všech stran. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a i tu necháme trochu opéct. Zastříkneme octem, podlijeme vývarem a částí vína. Přidáme divoké koření a na plátky nakrájený citrón. Přikryjeme, vložíme do trouby a za občasného podlévání pečeme až je maso měkké. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, přidáme povidla a rozmícháme. Podle potřeby rozředíme vínem. Omáčku dobře provaříme a procedíme. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme. Omáčkou poléváme nakrájené porce masa, vhodnou přílohou jsou knedlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 438x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Srnčí na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!