Srnčí na víně

Suroviny

750 g srnčí kýty nebo plece
150 g slaniny
50 g másla
špetka drceného jalovce
2 lžíce oleje
2 cibule
300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer,petržel)
1 lžíce octa
1 citrón
2 lžičky koření na divočinu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
¼ l červeného vína (frankovka, vavřinec)
1 lžíce švestkových povidel
brusinkový kompot

recept nemá fotografii

Postup

Maso pečlivě odblaníme a protkneme hranolky uzené slaniny. Posypeme ho drceným jalovce, polijeme rozpuštěným máslem a necháme alespoň den v chladnu odležet.
Druhý den maso osolíme a prudce opečeme na oleji ze všech stran. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a i tu necháme trochu opéct. Zastříkneme octem, podlijeme vývarem a částí vína. Přidáme divoké koření a na plátky nakrájený citrón. Přikryjeme, vložíme do trouby a za občasného podlévání pečeme až je maso měkké. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, přidáme povidla a rozmícháme. Podle potřeby rozředíme vínem. Omáčku dobře provaříme a procedíme. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme. Omáčkou poléváme nakrájené porce masa, vhodnou přílohou jsou knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 438x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist