Kachna po burgundsku
Suroviny
kachna (do 2 kg)
kachní játra
sůl
oregano
bazalka
½ l červeného vína
2 lžíce koňaku
2 cibule
100 g žampionů
lžička hladké mouky
200 ml (drůbežího) vývaru
citrónová šťáva
Postup
Kachnu očistíme, osolíme uvnitř i na povrchu a vnitřek navíc „vytřeme“ oreganem a bazalkou. Přelijeme vínem a koňakem a takto upravenou kachnu necháme v chladnu odležet do druhého dne.
Druhý den kachnu předáme do pekáče, podlijeme pouze částí vína, přidáme hrubě nasekanou cibuli, pekáč přikryjeme a kachnu dusíme v troubě do měkka. Podle potřeby podléváme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, kachní játra pokrájíme na kousky. Upečenou kachnu vyjmeme, rozporcujeme a udržujeme v teple. Část šťávy z pod kachny přecedíme a udusíme v ní játra a nakrájené žampiony. Druhou část šťávy necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme ji a rozředíme vývarem a zbylým vínem s koňakem. Přidáme žampiony s játry, dochutíme citrónovou š'távou a potom do štávy vrátíme naporcovanou kachnu.
Podáváme s bramborovými knedlíky nebo s kroketami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 844x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kachna po burgundsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!