Kachna po burgundsku

Suroviny

kachna (do 2 kg)
kachní játra
sůl
oregano
bazalka
½ l červeného vína
2 lžíce koňaku
2 cibule
100 g žampionů
lžička hladké mouky
200 ml (drůbežího) vývaru
citrónová šťáva

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu očistíme, osolíme uvnitř i na povrchu a vnitřek navíc „vytřeme“ oreganem a bazalkou. Přelijeme vínem a koňakem a takto upravenou kachnu necháme v chladnu odležet do druhého dne.
Druhý den kachnu předáme do pekáče, podlijeme pouze částí vína, přidáme hrubě nasekanou cibuli, pekáč přikryjeme a kachnu dusíme v troubě do měkka. Podle potřeby podléváme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, kachní játra pokrájíme na kousky. Upečenou kachnu vyjmeme, rozporcujeme a udržujeme v teple. Část šťávy z pod kachny přecedíme a udusíme v ní játra a nakrájené žampiony. Druhou část šťávy necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme ji a rozředíme vývarem a zbylým vínem s koňakem. Přidáme žampiony s játry, dochutíme citrónovou š'távou a potom do štávy vrátíme naporcovanou kachnu.
Podáváme s bramborovými knedlíky nebo s kroketami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 773x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1,00 (počet: 1) 1,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna po burgundsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist