Voňavá vepřová pečeně
Suroviny
500 g vepřové pečeně bez kostí
100 g uzené slaniny
2 velké cibule
trochu rumu
vývar nebo voda na podlití
chilli papričky
hřebíček
provensálské koření
sůl
olej
Postup
Vepřové maso opláchneme, dobře osušíme a na povrchu úhlopříčně ostrým nožem několikrát nařízneme do hloubky skoro jeden centimetr. Osolíme – sůl důkladně vetřeme do zářezů.Do každého průsečíku zářezů vpíchneme hřebíček, do zářezů vmáčkneme celé chilli papričky. Maso vložíme do pekáčku, pokapeme rumem, posypeme provensálským kořením, pekáček zakryjeme potravinářskou fólií a uložíme přes noc do chladna.
Druhý den přidáme do pekáčku pokrájenou uzenou slaninu a cibuli, maso podlijeme trochou vody nebo vývaru, pokapeme olejem, pekáček přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté asi na 170 stupňů C. Pečeme zhruba 40 minut, potom pekáč odkryjeme a dopečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou, v případě potřeby podlijeme vodou.
Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem nebo s čerstvým chlebem.Poznámka:V praxi se mi osvědčila i kombinace s bramoborovým knedlíkem a červeným zelím.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 567x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Voňavá vepřová pečeně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!