Marocký salát

Suroviny

1 římský salát
3 mladé mrkve
1-2 pomeranče
hrst rozinek (datlí)
1 lžíce mandlových lupínků na posypání
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce (hnědého) cukru
½ lžičky soli

recept nemá fotografii

Postup

Olivový olej, citrónovou šťávu, cukr a sůl vyšleháme v misce metlou, až vznikne relativně hustá zálivka na salát. Cukr a sůl se musí úplně rozpustit.
Římský (ale třeba i ledový) salát nakrájíme na širší proužky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Rozinky propláchneme, ale můžeme použít i datle (ty trochu pokrájíme). Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky, které také oloupeme a pokrájíme. Všechny tyto suroviny lehce promícháme, zalijeme připraveným dresinkem a ještě jednou lehce promícháme. Necháme asi hodinu v chladnu.
Před podáváním posypeme plátky mandlí, které jsme nasucho trochu opražili na pánvičce.
Poznámka:
Tento salát je skladbou surovin vhodný právě pro toto podzimní období, vyzkoušejte ho a najdětě si „své“ optimální množství jednotlivých surovin.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 731x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marocký salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist