Marocký salát
Suroviny
1 římský salát
3 mladé mrkve
1-2 pomeranče
hrst rozinek (datlí)
1 lžíce mandlových lupínků na posypání
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce (hnědého) cukru
½ lžičky soli
Postup
Olivový olej, citrónovou šťávu, cukr a sůl vyšleháme v misce metlou, až vznikne relativně hustá zálivka na salát. Cukr a sůl se musí úplně rozpustit.
Římský (ale třeba i ledový) salát nakrájíme na širší proužky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Rozinky propláchneme, ale můžeme použít i datle (ty trochu pokrájíme). Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky, které také oloupeme a pokrájíme. Všechny tyto suroviny lehce promícháme, zalijeme připraveným dresinkem a ještě jednou lehce promícháme. Necháme asi hodinu v chladnu.
Před podáváním posypeme plátky mandlí, které jsme nasucho trochu opražili na pánvičce.
Poznámka:
Tento salát je skladbou surovin vhodný právě pro toto podzimní období, vyzkoušejte ho a najdětě si „své“ optimální množství jednotlivých surovin.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 731x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Marocký salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!