Věnečky s oříškovou vrstvou
Suroviny
150 g hladké mouky
80 g škrobové moučky
100 g tuku
60 g moučkového cukru
1 vejce
citrónová šťáva
2 lžíce zakysané smetany
Oříšková vrstva:
80 g strouhaných ořechů
80 g moučkového cukru
1 bílek
Postup
Mouku prosijeme, přidáme škrobovou moučku, změklý tuk, cukr, vejce, citrónovou šťávu a zakysanou smetanu. Vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladnu odpočinout.
Z těsta vyválíme plát na sílu asi 5 mm a za pomoci většího a menšího kolečka vykrajujeme věnečky. Přeneseme je na plech, potřeme ořechovou hmotou a zvolna pečeme v předehřáté troubě.
Ořechovou hmotu připravíme smícháním cukru s bílkem a ořechy.
Poznámka:
Použijeme-li dvojnásobné množství surovin na těsto, můžeme dělat věnečky slepované. Těsto pak vyválíme tenčí (asi 3 mm) a ořechovou hmotou potřeme jen polovinu koleček. Slepujeme zavařeninou nebo nutelou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 221x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Věnečky s oříškovou vrstvou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!