Koláčky Figaro
Suroviny
Těsto:
200 g hladké mouky
60 g tuku
40 g tekutého medu
1 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce zakysané smetany
Náplň:
4 lžíce pomerančové zavařeniny
3 lžíce nasekaných lískových ořechů
Na potření:
1 žloutek
1 lžíce zakysané smetanylžíce mandlových lupínků
Postup
Ze surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto a uložíme ho do chladna odpočinout. Zatím si připravíme náplň smícháním zavařeniny a lískových ořechů.
Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát a vykrajujeme z něj kolečka. Na polovinu koleček dáme do středu trochu náplně, překryjeme druhým kolečkem a na kraji přitiskneme. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme žloutkem rozmíchaným se zakysanou smetanou a ozdobíme plátky mandlí.
Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě.
Poznámka:
Zavařeninu můžeme použít i meruňkovou, oříšky vlašské.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 821x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Koláčky Figaro
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!