Losos s brusinkovou omáčkou
Suroviny
4 filety z lososa
1 malá sklenička brusinkového kompotu
sůl
olej
200 ml červeného vína
1 lžíce medu
špetka skořice
1 hřebíček
2 hrušky
citrón
Postup
Základem jsou samozřejmě filety z lososa, kupuji je zmražené, ale chlazené budou samozřejmě lepší. Nechám je rozmrazit, osuším papírovou utěrkou.
Vlastní příprava masa je jednoduchá, a tak se nejdříve věnujeme přípravě hrušek. Do kastrolku nalijeme červené víno, přidáme med, špetku skořice a jeden hřebíček. Uvedeme do varu. Hrušky rozkrojíme je na dílky (čtvrtiny), vykrojíme jádřince a vložíme do vařícího vína. Ztlumíme příkon tepla a necháme je chvíle ve víně podusit. Měly by změknout, ale pouze mírně, nesmí se rozpadat. Poté je z vína vyjmeme a udržujeme v teple. V části vína z pod hrušek rozmícháme brusinkový kompot (záleží na tom, jak je hustý) a za stálého míchání zahřejeme.
Na pánvi rozpálíme olej a lososí filety po obou stranách opečeme. Poté mírně osolíme, na talíři polijeme připravenou omáčkou, doplníme hruškami a plátkem citronu. Vhodnou přílohou jsou brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 401x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Losos s brusinkovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!