Polévková zelenina na zimu
Suroviny
5 velkých cibulí
4 stroužky česneku
1 kg mrkve
2 svazky petržele s natí
1 celer s natí
1 malá kapusta
1 střední květák
1/2 kostky tuku omega
2 polévkové lžíce soli
Postup
Cibuli a česnek oloupeme, zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev, petržel a celer nastrouháme na nudličky. Pěkné části natí nakrájíme na menší kousky. Kapustu a květák také nakrájíme. Přidáme sůl a promícháme. Ve velkém kastrolu rozehřejeme tuk, dáme na ni zeleninu a dusíme. Můžeme malinko podlít, ale lepší je pilně míchat na mírném ohni. Zelenina pustí vodu sama. Když se objem zmenší asi o 1/3, sundáme z ohně a necháme vychladnout. Studené plníme do krabiček s víčkem a zamrazíme, nebo dáme do sklenic a sterilujeme. Na 1 litr polévky pak používáme asi 2 polévkové lžíce zeleniny. Zelenina je osolená jen mírně, takže polévku musíme ještě dosolit.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 175x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Polévková zelenina na zimu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!