Pikantní vepřové kousky
Suroviny
1 kg vepřové plece
2 vejce
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce škrobové moučky
3 feferonky
3 stroužky česneku
1 lžička majoránky
sůl
kyselé okurky
Postup
Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kousky. Do misky rozklepneme dvě vejce, přidáme sojovou omáčku, prolisujeme tři stroužky česneku, přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody a celou směs našleháme metlou. Potom přidáme jemně nasekané feferonky a majoránky (nejlépe lžičku sušené) a sdrhnuté lístky z čerstvé majoránky. Do této směsi vložíme kousky masa, dobře promícháme, nádobu přikryjeme a necháme v chladnu marinovat několik hodin (nejlépe přes noc).
Druhý den trochu dosolíme, promícháme a předáme do kastrolu či pekáčku. Vložíme přikryté do trouby a pečeme či spíše dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Trvá to asi hodinu, občas maso zkontrolujeme, aby se nevysušilo, obrátíme a případně podlijeme trochu vodou. Šťávy pod masem by nemělo být moc, zhruba do poloviny masa.
Před podáváním si nakrájíme kyselé okurky a maso jimi hustě posypeme. Vhodnou přílohou je rýže nebo těstoviny.
Poznámka:Množstí feferonek a česneku přizpůsobte své chuti. Příprava masa tímto způsobem je jednoduchá, zvládne ji i začínající hospodyňka. A mužská polovička její snahu pravděpodobně ocení.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 655x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pikantní vepřové kousky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!