Pikantní vepřové kousky

Suroviny

1 kg vepřové plece
2 vejce
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce škrobové moučky
3 feferonky
3 stroužky česneku
1 lžička majoránky
sůl
kyselé okurky

recept nemá fotografii

Postup

Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kousky. Do misky rozklepneme dvě vejce, přidáme sojovou omáčku, prolisujeme tři stroužky česneku, přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody a celou směs našleháme metlou. Potom přidáme jemně nasekané feferonky a majoránky (nejlépe lžičku sušené) a sdrhnuté lístky z čerstvé majoránky. Do této směsi vložíme kousky masa, dobře promícháme, nádobu přikryjeme a necháme v chladnu marinovat několik hodin (nejlépe přes noc).
Druhý den trochu dosolíme, promícháme a předáme do kastrolu či pekáčku. Vložíme přikryté do trouby a pečeme či spíše dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Trvá to asi hodinu, občas maso zkontrolujeme, aby se nevysušilo, obrátíme a případně podlijeme trochu vodou. Šťávy pod masem by nemělo být moc, zhruba do poloviny masa.
Před podáváním si nakrájíme kyselé okurky a maso jimi hustě posypeme. Vhodnou přílohou je rýže nebo těstoviny.
Poznámka:Množstí feferonek a česneku přizpůsobte své chuti. Příprava masa tímto způsobem je jednoduchá, zvládne ji i začínající hospodyňka. A mužská polovička její snahu pravděpodobně ocení.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 655x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pikantní vepřové kousky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist