Polévka ze zelených fazolek
Suroviny
100 g zelených fazolových lusků (i mražených)
80 g červeného zelí
200 g rajčatové šťávy
1 cibule
1 stroužek česneku
½ pórku
kousek celeru
mletý pepř
olej
majoránka
tymián
Postup
Nejdříve si dáme vařit osolenou vodu na polévku a připravíme a očistíme všechnu zeleninu. Zelí nakrájíme na nudličky, fazolové lusky a celer na větší kousky, cibuli na drobné kostičky a pórek na kolečka. Jakmile se voda vaří, přidáme nakrájenou zeleninu, dvě lžíce oleje, rajčatovou šťávu a prolisovaný česnek. Okořeníme majoránkou a tymiánem, pokud máme čerstvé koření, přidáme od každého větvičku. Ale můžeme použít i sušenou majoránku a tymián. Povaříme až zelenina změkne a případně dosolíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 587x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Polévka ze zelených fazolek
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!