Špalíčky z bůčku
Suroviny
500 g vepřového bůčku
500 g kysaného zelí
4 jalovčinky
drcený kmín
olej
sůl
zelená petrželka
Postup
Maso nakrájíme na špalíčky, osolíme a posypeme (dost) drceným kmínem. Pánev vytřeme olejem, rozpálíme a špalíky masa na ní opečeme.
Na dno pekáčku rozprostřeme zelí (šťávu zcedíme a dáme stranou), na zelí opečené maso a zalijeme zbylým tukem z pánve. Posypeme rozdrcenými jalovčinkami, pekáček přikryjeme a pečeme v troubě do měkka. Občas zkontrolujeme a případně trochu podlijeme teplou vodou. Ke konci pečení odkryjeme – maso zezlátne a vytvoří se mu kůrčička.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámky:
Samozřejmě lze místo bůčku použít i jiné vepřové maso, třeba plecko či krkovičku. Zelí, zejména pokud je kyselejší, můžeme trochu přisladit v okamžiku, kdy ho dáváme do pekáčku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 499x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Špalíčky z bůčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!