Křenová omáčka s hovězím

Suroviny

600 g hovězího masa (zadní)
1 cibule
2 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
500 ml mléka
200 ml sladké smetany
3 lžíce hladké mouky
30 g másla
1 lžíce strouhaného křenu
10 mandlí
1 lžička cukru

recept nemá fotografii

Postup

Hovězí maso vložíme do osolené vařící vody, do které jsme přidali cibuli rozkrojenou na poloviny, pepř a nové koření. Pod pokličkou zvolna vaříme do měkka.
Zatím si na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Necháme zchladnout.Mandle oloupeme a jemně nastrouháme (nasekáme). Přidáme je se špetkou soli k mléku a mléko uvedeme do varu. Přisypeme jíšku, dobře promícháme a asi 2 minuty povaříme. Potom přidáme smetanu, lžíci nastrouhaného křenu a cukr. Promícháme a hned odstavíme.
Uvařené maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité smetanovou omáčkou. Ozdobit můžeme lístkem koriandru, zelené petrželky nebo několika plátky mandlí.
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, ale i vařené brambory.
Poznámky:
Vaření si můžeme zjednodušit použitím hotové jíšky, místo čerstvého křenu lze použít nakládaný (nejlépe smetanový křen). Ten jsem použila já při vaření a je ho třeba přidat alespoň 3 vrchovaté lžíce, aby měla omáčka trochu výraznější chuť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 365x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Křenová omáčka s hovězím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist