Povidlový medovník
Suroviny
2 vejce
150 g moučkového cukru
150 g medu
150 g švestkových povidel
4 lžíce oleje
2 lžíce kakaa
½ lžičky strouhané citrónové kůry
1 ½ lžičky jedlé sody
300 ml mléka
500 g hladké mouky
100 g povidel na pomazání
Poleva:
50 g ztuženého tuku
50 g moučkového cukru
20 g kakaa
1 lžíce mléka
1 lžíce škrobové moučky (Maizeny)
Postup
Povidla utřeme s tekutým medem, přidáme cukr, vejce, olej, kakao, citrónovou kůru a mléko. Mouku prosijeme (nutné pro nakypření moučníku!), promícháme se sodou a přidáme ke směsi. Mícháme až vznikne řidší těsto. Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto do něj rovnoměrně rozetřeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů C. Upečeme a necháme vychladnout. Poté potřeme povidly a polijeme polevou.
Příprava polevy: V hrnečku nad párou rozpustíme tuk, přisypeme cukr, kakao a promícháme a nakonec přidáme mléko se škrobovou moučkou. Jakmile poleva začne houstnout, potřeme s ní povrch moučníku. Po ztuhnutí krájíme na kostky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 682x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Povidlový medovník
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!