Povidlový medovník

Suroviny

2 vejce
150 g moučkového cukru
150 g medu
150 g švestkových povidel
4 lžíce oleje
2 lžíce kakaa
½ lžičky strouhané citrónové kůry
1 ½ lžičky jedlé sody
300 ml mléka
500 g hladké mouky
100 g povidel na pomazání

Poleva:
50 g ztuženého tuku
50 g moučkového cukru
20 g kakaa
1 lžíce mléka
1 lžíce škrobové moučky (Maizeny)

recept nemá fotografii

Postup

Povidla utřeme s tekutým medem, přidáme cukr, vejce, olej, kakao, citrónovou kůru a mléko. Mouku prosijeme (nutné pro nakypření moučníku!), promícháme se sodou a přidáme ke směsi. Mícháme až vznikne řidší těsto. Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto do něj rovnoměrně rozetřeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů C. Upečeme a necháme vychladnout. Poté potřeme povidly a polijeme polevou.
Příprava polevy: V hrnečku nad párou rozpustíme tuk, přisypeme cukr, kakao a promícháme a nakonec přidáme mléko se škrobovou moučkou. Jakmile poleva začne houstnout, potřeme s ní povrch moučníku. Po ztuhnutí krájíme na kostky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 682x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Povidlový medovník


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist