Treska s bazalkovou salsou
Suroviny
4 filety z tresky
4 lžíce olivového oleje
Salsa:
2 rajčata
1 červená cibule
2 lžíce octa balzamico
10 lístků bazalky
2 lžíce olivového oleje
sůl
mletý pepř
Postup
Nejdříve si připravíme salsu. Rajčata naříznutá do křížku spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a rajčata nakrájíme na jemné kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na jemné kostičky nebo nasekáme. Jemně nakrájíme i bazalkové lístky. Ke všem nakrájeným surovinám přidáme dvě lžíce olivového oleje, ocet, sůl a mletý pepř, promícháme a necháme alespoň hodinu odležet v chladnu.
Rybí filety opláchneme, osušíme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Grilujeme nebo opečeme po obou stranách.
Podáváme s připravenou salsou a bílým pečivem.
Poznámka:Na fotografii je můj první pokus. Nebylo to špatné, ale určitě to může být lepší. Je to třeba vychytat. A také to chce pořádně vyzrálá rajčata a ne ty skleníkové chudinky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 204x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Treska s bazalkovou salsou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!