Králík na olivách II.
Suroviny
1 králík
1 konzerva nasekaných rajčat (500 g)
1 cibule
1 mrkev
1 menší celer
olej (olivový)
200 ml červeného vína
20 oliv
sůl
Postup
Králíka rozporcujeme, opláchneme, osušíme a osolíme. Očistíme si všechnu zeleninu a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme olej a nejdříve na něm orestujeme cibuli, mrkev a celer. Potom přidáme maso a opečeme po všech stranách. Zalijeme vínem a přidáme nasekaná rajčata z konzervy. Kastrol přiklopíme pokličkou a na mírném příkonu tepla dusíme králičí maso v zelenině. Občas promícháme, je-li třeba podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme olivy.
Vhodné přílohy: těstoviny, rýže, brambory, pečivo...
Poznámka:
V létě lze nahradit konzervovaná rajčata čerstvými, dobře vyzrálými rajčaty, která před použitím spaříme a oloupeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 816x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na olivách II.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!