Bylinkové plátky
Suroviny
4 vepřové (krůtí) plátky
1 cibule
1 lžíce kaparů
3 sterilované okurky
1 lžíce hořčice
trochu octa
2 lžíce zakysané smetany (nebo majolky)
směs čerstvých bylinek (libeček, pažitka, petrželka, majoránka...)
sůl
mletý pepř
Postup
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Jako maso se hodí jak vepřová kýta, tak i krůtí prsa. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Na kostičky nakrájíme i kyselé okurky, kapary nasekáme. Opláchnuté a okapané bylinky také jemně nakrájíme.
Připravené plátky opečeme po obou stranách krátce na oleji, vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme jemně nasekanou cibuli a osmahneme ji, vmícháme hořčici, nasekané kapary, ocet, podlijeme několika lžícemi vody, promícháme a trochu povaříme. Nakonec vmícháme kostičky okurek, jemně nakrájené bylinky, zakysanou smetanu a trochu cukru. Tuto směs už jen prohřejeme a na talíři jí přelijeme opečené maso.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 397x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bylinkové plátky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!