Bylinkové plátky

Suroviny

4 vepřové (krůtí) plátky
1 cibule
1 lžíce kaparů
3 sterilované okurky
1 lžíce hořčice
trochu octa
2 lžíce zakysané smetany (nebo majolky)
směs čerstvých bylinek (libeček, pažitka, petrželka, majoránka...)
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Jako maso se hodí jak vepřová kýta, tak i krůtí prsa. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Na kostičky nakrájíme i kyselé okurky, kapary nasekáme. Opláchnuté a okapané bylinky také jemně nakrájíme.
Připravené plátky opečeme po obou stranách krátce na oleji, vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme jemně nasekanou cibuli a osmahneme ji, vmícháme hořčici, nasekané kapary, ocet, podlijeme několika lžícemi vody, promícháme a trochu povaříme. Nakonec vmícháme kostičky okurek, jemně nakrájené bylinky, zakysanou smetanu a trochu cukru. Tuto směs už jen prohřejeme a na talíři jí přelijeme opečené maso.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 397x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bylinkové plátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist