Turecký špíz
Suroviny
500 g mletého vepřového masa
1 cibule
1 stroužek česneku
1 vejce
sůl
mletý černý pepř
špetka mleté skořice
olej
Postup
Maso vložíme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř, skořici a promícháme. Navlhčenýma rukama vytvoříme váleček, po délce vpíchneme do válečku dřevěnou špejli a dobře utlačíme. Na rozehřátém oleji smažíme 5 minut z každé strany. Špízy podáváme se zeleninovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 679x
Hodnocení receptu:
7,25 (počet: 4)
7,25
4
10
Komentáře receptu Turecký špíz
anonym: | úterý 16. ledna 2007 |
Turci skutečně vepřové maso nejedí. Název není odvozen od druhu masa, ale od způsobu jeho úpravy. A protože nám vepřové maso chutná, klidně ho na špízy použijeme. | |
anonym: | pondělí 15. ledna 2007 |
tak toto turecky špíz teda nebude :-)))) Turci nejedia totiz vepřove!! |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Recepty
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!