Bezejmenný letní salát
Suroviny
4 rajčata
1 menší salátová okurka
1 – 2 papriky
4 naťové cibulky
½ lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce drobně nasekané bazalky
Postup
Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a drobně (tj. na kostičky asi 5 x 5 mm) nakrájíme. Cibulku pokrájíme i se zelenou natí. Bazalku jemně posekáme. K nakrájeným surovinám přidáme sůl a olivovový olej a lehce promícháme. Necháme chvíli odležet v chladnu a podáváme. Jako salát k jídlu, ale také samostatně třeba s opečenými plátky toustového chleba.
Poznámka:
Pro dospělé můžeme zpestřit přidáním jemně nasekané feferonky nebo čili papričky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 564x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bezejmenný letní salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!