Kuřecí řízky s třešňovou omáčkou
Suroviny
4 ks kuřecích prsou
sůl
grilovací koření
olej
300 g hodně zralých třešní
1 lžička škrobové moučky
špetka skořice
citrónová šťáva
1 lžíce zakysané smetany
Postup
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a podélně nařízneme tak, aby nebyla příliš vysoká. Přes fólii lehce naklepeme, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olejem, naskládáme na sebe a necháme v chladnu chvíli odležet.
Zatím se věnujeme přípravě omáčky. Třešně musíme nejdříve odpeckovat. Potom je vložíme do kastrolku, podlijeme dvěma lžícemi vody a pod pokličkou pomalu dusíme do změknutí. Měkké třešně rozmixujeme, přichutíme špetkou skořice a citrónové šťávy. Znovu zahřejeme, přimícháme škrobobou moučku rozmíchanou v jedné lžíci vody a necháme velmi krátce přejít varem. Odstavíme ze zdroje tepla, ale přikryjeme pokličkou, aby omáčka nevychladla.
Připravené kuřecí řízky opečeme na oleji po obou stranách, na talíři polijeme ovocnou omáčkou a ozdobíme lžičkou zakysané smetany a případně spirálkami citrónové kůry.
Poznámka:
Obdobně můžeme připravit i omáčku z višní, i u nich je důležité, aby byly spíše přezrálé. Nejenže jdou dobře odstranit pecky, ale omáčka má také lepší a výraznější chuť.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 427x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí řízky s třešňovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!