Dušené srbské čufty
Suroviny
500 g mletého masa (vepřové+hovězí)
2 vejce
50 g veky (housky)
sůl
800 g cibule
2 lžíce sádla
300 g rajčat
1 pálivá paprika nebo feferonka
Postup
Veku rozdrobíme a pokapeme jednou lžící vody. Po chvíli ji rozmačkáme vidličkou na malé kousky. Přidáme pomleté maso, vejce, rovnou lžičku soli a masovou směs velmi dobře promícháme. Vlhkýma rukama z ní vytvarujeme kuličky velikosti vlašských ořechů a než si připravíme další suroviny, uložíme je do chladničky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na sádle ji osmažíme do zlatova a předáme do pekáčku, ve kterém budeme maso připravovat. Pekáček by měl být tak velký, aby se do něj masové kuličky vešly v jedné vrstvě. Cibuli v pekáčku promícháme s jemně nakrájenou paprikou nebo feferonkou a rovnoměrně rozdělíme po celém dně nádoby. Na to poklademe masové kuličky. Poslední vrstvu tvoří tenké plátky rajčat. Toto všechno podlijeme vodou tak, aby byly masové kuličky asi zpoloviny ponořeny. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho, dokud se veškerá šťáva nevypeče. Trvá to třeba dvě hodinky, takže to chce trpělivost, ale není to třeba nijak moc hlídat ani podlévat.
Podáváme s chlebem, vhodným doplňkem je třeba hlávkový salát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 476x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dušené srbské čufty
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!