Zapražená polévka
Suroviny
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce hrubé mouky (i celozrnné)
1 mrkev
1 petržel
hrst jakýkoliv těstovin
1 lžíce majoránky
sůl
Postup
Nejdříve si připravíme asi litr vývaru (nebo horké vody). V hrnci rozpálíme olivový olej a v okamžiku, kdy začně výrazně vonět, přidáme hrubě nastrouhanou mrkev a petržel a orestujeme. Poté přisypeme mouku, promícháme a opět restujeme. Jakmile mouka začíná zlátnout, přilijeme vývar, osolíme a okořeníme. Necháme asi 10 minut povařit a přidáme těstoviny. Můžeme použít jakýkoliv druh těstovin – většiny zbytky od jiného vaření. Větší druhy těstovin - špagety či makarony nalámeme. Polévku ještě asi 5 minut povaříme a odstavíme. Máme-li čerstvou majoránku, přidáme několik snítek do téměř hotové polévky (zvýrazní to chuť sušené majoránky).
Poznámka:
Polévky můžeme různě obměňovat, například přidat jemně nakrájený pórek.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 247x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapražená polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!