Květák s uzeným
Suroviny
1 středně velký květák
200 g uzeného rolky (nebo šunka)
olej
sůl
ocet
mletý kmín
chilli koření
sterilovaný hrášek
Postup
Květák rozdělíme na malé růžičky, opláchneme a necháme okapat. Na velké pánvi nebo ještě lépe ve WOKu rozpálíme olej (asi 3 lžíce, záleží na množství květáku) a na oleji květák orestujeme. Hned na začátku ho posolíme, aby rychleji „zavadl“. Když má zlatavou barvu, přidáme asi lžíci mletého kmínu, půl lžičky chilli koření a případně ještě trochu přisolíme. Promícháme a podlijeme asi třemi lžícemi octa. Nakonec přidáme na hranolky nakrájené uzené maso a společně prohřejeme. Sterilovaný hráše vmícháme až nakonec, když už jídlo odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme třeba s brambory upečenými v troubě (viz na obrázku), nebo s bagetou. Vhodný je i okurkový salát.
Poznámka:
Je to rychlé a lehké letní jídlo, nenáročné na suroviny a je hotové za čtvrt hodiny. Vegetariáni mohou maso vynechat, potom je však vhodné květák výrazněji ochutit (buď více koření nebo třeba lžíci sojové omáčky). Množství jsou záměrně uváděna pouze přibližně, je to závislé na velikosti květáku. Jeden středně velký květák stačí pro čtyři osoby.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 554x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Květák s uzeným
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!