Bylinková telecí pečeně v alobalu
Suroviny
750 g telecí pečeně
svazek pažitky
petrželová nať
čerstvá bazalka
snítka rozmarýnu
2 stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce olivového oleje
Postup
Telecí pečeni bez kostí (nejlépe v 1 kusu) vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Vody by mělo být asi tolik, aby bylo maso napůl potopeno. Snížíme příkone tepla a maso pomalu dusíme asi 60 minut (ale nevaříme).
Zatím si omyjeme a nakrájíme všechny zelené bylinky. Asi třetinu nakrájených bylinek odložíme, zbytek bylinek vložíme do misky, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř, dvě lžíce olivového oleje a promícháme. Troubu předehřejeme na 150 stupňů C.
Připravíme si velký kus alobalu a položíme ho lesklou stranou nahoru. Maso vyjmeme z vody, osušíme a položíme na alobal. Ze všech stran ho potřeme olejem s bylinkami, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Potom alobal opatrně pootevřeme a ještě dalších 10 minut dopékáme. Hotovou telecí pečeni z trouby vytáhneme, alobal co nejdříve odstraníme a maso necháme vychladnout. Před podáváním ho posypeme zbytkem zelených bylinek.
Vhodná příloha: snad cokoliv kromě houskových knedlíků.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 714x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bylinková telecí pečeně v alobalu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!