Kuřecí prsíčka Alfrédo
Suroviny
4 ks kuřecích prsou
sůl
mletý pepř
olej
2 větší hrušky
100 ml hruškového džusu
150 g smetany ke šlehání
½ lžičky mletého badyánu
Postup
Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince, rozkrájíme je na osminky, podlijeme polovinou hruškového džusu a pod pokličkou udusíme do měkka. Rozmixujeme je, vylijeme na pánev nebo do kastrolu, přidáme zbytek džusu, mletý či tlučený badyán a smetanu ke šlehání a mícháme do zhoustnutí. Hustotu omáčky regulujeme také množstvím přidané smetany.
Kuřecí prsa lehce naklepeme (nejlépe přes fólii), osolíme a mírně opepříme a opečeme po obou stranách na oleji. Na talíři je polijeme omáčkou a ozdobíme třeba zavařenými jeřabinami jako na fotografii.
Poznámka:
Recept jsem našla v knížce Petra Novotného Ham a Mňam. Jako přílohu jsem použila bramborové placky z vařených brambor upečené na plechu v troubě (recept č. 144). Celé rodině to moc chutnalo, ty placky skoro nejvíce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 438x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí prsíčka Alfrédo
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!