Kuřecí prsíčka Alfrédo

Suroviny

4 ks kuřecích prsou
sůl
mletý pepř
olej
2 větší hrušky
100 ml hruškového džusu
150 g smetany ke šlehání
½ lžičky mletého badyánu

recept nemá fotografii

Postup

Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince, rozkrájíme je na osminky, podlijeme polovinou hruškového džusu a pod pokličkou udusíme do měkka. Rozmixujeme je, vylijeme na pánev nebo do kastrolu, přidáme zbytek džusu, mletý či tlučený badyán a smetanu ke šlehání a mícháme do zhoustnutí. Hustotu omáčky regulujeme také množstvím přidané smetany.
Kuřecí prsa lehce naklepeme (nejlépe přes fólii), osolíme a mírně opepříme a opečeme po obou stranách na oleji. Na talíři je polijeme omáčkou a ozdobíme třeba zavařenými jeřabinami jako na fotografii.

Poznámka:
Recept jsem našla v knížce Petra Novotného Ham a Mňam. Jako přílohu jsem použila bramborové placky z vařených brambor upečené na plechu v troubě (recept č. 144). Celé rodině to moc chutnalo, ty placky skoro nejvíce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 344x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí prsíčka Alfrédo


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist