Guláš na víně

Suroviny

600 g předního hovězího
50 g slaniny
2 velké cibule
1-2 feferonky
150 g kořenové zeleniny
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička tymiánu
1 hrnek vína
1 hrnek vývaru
starší chléb
olej
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu – kořenová zelenina může být na větší kostičky, feferonku jemně nasekáme. Také maso si nakrájíme na kostky, slaninu na drobné kostičky. V kastrolu rozpálíme olej, na něm opečeme slaninu a necháme zesklovatět cibuli. Nakonec přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, maso, feferonku a vše rychle osmahneme. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a tymiánem, zalijeme vínem a vývarem. Dusíme, až je maso téměř měkké. Zatím si nastrouháme chléb a ke konci jím zahustíme šťávu z masa.
Podáváme s chlebem nebo s houskovým knedlíkem, pivo také bodne.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 676x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Guláš na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist