Guláš na víně
Suroviny
600 g předního hovězího
50 g slaniny
2 velké cibule
1-2 feferonky
150 g kořenové zeleniny
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička tymiánu
1 hrnek vína
1 hrnek vývaru
starší chléb
olej
sůl
mletý pepř
Postup
Nejdříve si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu – kořenová zelenina může být na větší kostičky, feferonku jemně nasekáme. Také maso si nakrájíme na kostky, slaninu na drobné kostičky. V kastrolu rozpálíme olej, na něm opečeme slaninu a necháme zesklovatět cibuli. Nakonec přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, maso, feferonku a vše rychle osmahneme. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a tymiánem, zalijeme vínem a vývarem. Dusíme, až je maso téměř měkké. Zatím si nastrouháme chléb a ke konci jím zahustíme šťávu z masa.
Podáváme s chlebem nebo s houskovým knedlíkem, pivo také bodne.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 676x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Guláš na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!