Piškotový srnčí hřbet
Suroviny
4 vejce
100 g moučkového cukru
130 g polohrubé mouky
200 g směsi ořechů, mandlí a kandovaného ovoce
1 lžíce skořicového cukru
2 lžíce oleje
citrónová kůra
Postup
Nejdříve si připravíme směs ořechů a kandovaného ovoce. Můžeme použít třeba vlašské ořechy, oloupané a nesekané mandle, rozinky namočené v rumu, sušené meruńky či jiné sušené ovoce, které máme k dispozici. Samozřejmě se na řezu moučníku hezky vyjímají jasné barvy, zejména červená. Ovoce nakrájíme na zhruba stejně velké kousky, zasypeme lžící hrubé mouky a protřepeme. Kousky směsi se obalí moukou a v těstu při pečení neklesnou, ale zůstanou rovnoměrně rozložené. Dále si odvážíme mouku a promícháme se skořicovým cukrem.
Z bílku ušleháme tuhý sníh, žloutky ušleháme s cukrem a citrónovou kůrou. Ke žloutkové směsi postupně přidáme olej a mouku, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a kousky ovoce a ořechů. Těsto nalijeme a urovnáme do formy na srnčí hřbet (či do formy na chlebíček). Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů C a zvolna pečeme asi půl hodiny.
Hotový moučník vyklopíme na drátěnou podložku a necháme vychladnout. Krájíme na plátky. Protože je to moučník poměrně suchý, můžeme na talířku doplnit kopečkem šlehačky a kouskem čerstvého ovoce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4 231x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Piškotový srnčí hřbet
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!