Zelný salát lehce zauzený
Suroviny
½ hlávky červeného zelí
150 g uzeného kuřete (uzené šunky)
1 svazek pažitky (nebo naťová cibulka)
100 g sterilované kukuřice
2 lžíce majonézy (nebo olivového oleje)
1 žlutá paprika
1 rajče
1 lžíce kaparů
10 zelených oliv
sůl
mletý pepř
zelená petrželka
Postup
Z hlávky zelí odstraníme vrchní listy a košťály a zelí nakrájíme na jemné nudličky. Vsypeme do větší mísy. Přidáme na malé kostičky nakrájené uzené maso, posekanou pažitku (či cibuli), osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme. Z papriky odstraníme jádřinec, opláchneme ji a nakrájíme na kostičky. Také omyté rajče nakrájíme na kostičky. Pokrájíme i olivy, nasekáme zelenou petrželku. Vše včetně sterilované kukuřice přidáme do salátu a znovu důkladně promícháme. Je vhodné nechat ho pár hodin rozležet v chladnu.
Před podáváním přelijeme salát majonézou nebo olivovým olejem (případně bílým jogurtem, který jsme mírně osolili a opepřili a přidali stroužek prolisovaného česneku).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 322x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelný salát lehce zauzený
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!