Králík s rajčatovou omáčkou
Suroviny
Králík
2 cibule
150 g pikantní slaniny
200 g rajčatového protlaku
1 sklenička černých oliv
sůl
mletý pepř
1 lžíce octa
olej
Postup
Králíka opláchneme, naporcujeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a pokapeme octem. Můžeme nechat chvíli odležet v chladnu, ale není to nutné. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a porce králíka na něm opečeme. Na dno pekáčku nebo zapékací misky poklademe plátky slaniny a nakrájená kolečka cibule, na to dáme porce opečeného králíka, zalijeme výpekem a rajčatovým protlakem, přidáme olivy. Přikryjeme (pokličkou nebo utěsníme alobalem) a pečeme v troubě při teplotě asi 220 stupňů zhruba hodinu a půl (záleží na stáří králíka). Ke konci pečení (asi tak 15 minut) odkryjeme a necháme dopéct.
Podáváme s například se šťouchanými brambory (viz na fotografii), ale třeba i s těstovinami nebo s rýží. Salát nebo čerstvá zelenina neuškodí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 467x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík s rajčatovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!