Králík s rajčatovou omáčkou

Suroviny

Králík
2 cibule
150 g pikantní slaniny
200 g rajčatového protlaku
1 sklenička černých oliv
sůl
mletý pepř
1 lžíce octa
olej

recept nemá fotografii

Postup

Králíka opláchneme, naporcujeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a pokapeme octem. Můžeme nechat chvíli odležet v chladnu, ale není to nutné. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a porce králíka na něm opečeme. Na dno pekáčku nebo zapékací misky poklademe plátky slaniny a nakrájená kolečka cibule, na to dáme porce opečeného králíka, zalijeme výpekem a rajčatovým protlakem, přidáme olivy. Přikryjeme (pokličkou nebo utěsníme alobalem) a pečeme v troubě při teplotě asi 220 stupňů zhruba hodinu a půl (záleží na stáří králíka). Ke konci pečení (asi tak 15 minut) odkryjeme a necháme dopéct.

Podáváme s například se šťouchanými brambory (viz na fotografii), ale třeba i s těstovinami nebo s rýží. Salát nebo čerstvá zelenina neuškodí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 467x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík s rajčatovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist