Tvarohová bublanina II.
Suroviny
5 vajec
250 g moučkového cukru
250 g měkkého tvarohu
100 ml oleje
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
čerstvé nebo mražené drobné ovoce
Postup
Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a rozmícháme, přilijeme olej. Poté přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou. Poklademe ovocem a vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů C. Upečeme do růžova.
Necháme zchladnout, poprášíme moučkovým cukrem a krájíme na řezy.
Poznámka:
Tento recept je velmi jednoduchý, a i když jsem si myslela, že mě v oblasti bublanin již nic nepřekvapí, příjemně mě překvapil výsledek. Bublanina je jemná, příjemně vláčná, nedrobí se. Chutná dobře i další den. Takže zkoušejte, zvláště když máte ještě v tomto období v mrazáku vlastní mražené ovoce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 408x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Tvarohová bublanina II.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!