Alsaské zelí (s kotletami)

Suroviny

5 vepřových kotlet
500 g kysaného zelí
150 g paprikové klobásy
100 ml bílého vína
2 cibule
sůl
pepř
mletý kmín
5 jalovčinek
hladká mouka
olej (sádlo)
(1 feferonka)

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové kotlety opláchneme, osušíme, na okrají na několika místech nakrojíme, lehce naklepeme. Každou kotletu osolíme, poprášíme drceným kmínem a čerstvě mletým pepřem. Obalíme v mouce a osmahneme po obou stranách na rozpáleném oleji či sádle.
Do zapékací misky rozložíme odkapané kysané zelí, na to dáme vrstvu nakrájené cibule a na kolečka pokrájenou klobásu. Posypeme roztlučenými jalovčinkami a případně kolečky feferonky. Navrch poklademe opečené kotlety. Zalijeme vínem, zapékací misku dobře přiklopíme (nebo utěsníme alobalem) a pečeme v troubě až je maso měkké. Trvá to minimálně hodinu.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a sklenicí vychlazeného piva. Je to chutné, pikantně ostré. Fotografie se nepodařila, než se dobily baterie, bylo snědeno. Pro velký úspěch se bude jistě brzy opakovat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 865x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Alsaské zelí (s kotletami)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist