Alsaské zelí (s kotletami)
Suroviny
5 vepřových kotlet
500 g kysaného zelí
150 g paprikové klobásy
100 ml bílého vína
2 cibule
sůl
pepř
mletý kmín
5 jalovčinek
hladká mouka
olej (sádlo)
(1 feferonka)
Postup
Vepřové kotlety opláchneme, osušíme, na okrají na několika místech nakrojíme, lehce naklepeme. Každou kotletu osolíme, poprášíme drceným kmínem a čerstvě mletým pepřem. Obalíme v mouce a osmahneme po obou stranách na rozpáleném oleji či sádle.
Do zapékací misky rozložíme odkapané kysané zelí, na to dáme vrstvu nakrájené cibule a na kolečka pokrájenou klobásu. Posypeme roztlučenými jalovčinkami a případně kolečky feferonky. Navrch poklademe opečené kotlety. Zalijeme vínem, zapékací misku dobře přiklopíme (nebo utěsníme alobalem) a pečeme v troubě až je maso měkké. Trvá to minimálně hodinu.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a sklenicí vychlazeného piva. Je to chutné, pikantně ostré. Fotografie se nepodařila, než se dobily baterie, bylo snědeno. Pro velký úspěch se bude jistě brzy opakovat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 865x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Alsaské zelí (s kotletami)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!